ural












Belép
Regisztráció
Keresés:




Ural.HU » MotorShow » pocsó: MUDIK

MUDIK
A karám, ahol találkozhatunk




Sajnos még nagy tapasztalatom nincs a veterános berkekben így személyes kapcsolatokról nemigen tudok beszámolni de közel másfél éve olvasgatom a www.ural.hu oldalt és az itt megforduló kollégákról már kialakult egy olyan öszképféle érzés. Nade nézzük is, milyen lehetőségünk van interaktívan tudatni másokkal kik és mik vagyunk. Azt vettem észre 3 nagy csoportba sorolhatom magunkat. Maga a honlap is ezekre helyezi a hangsúlyt. (tegyük hozzá, nagyon helyesen, lehet, hogy egy egykori vásárlóból jó klubtag lesz. Vagy akár fordítva)

1. Hírdetők (Hírdetések fül)
2. Képeket töltögetők (Képtár fül)
3. Levelezők (Fórum fül)

Le kell szögeznem, most a szélsőséges helyzeteteket próbálom górcső alá venni. A hírekben sem az átlagos emberekről lehet hallani, nem igaz?
Kezdjük kicsit mélyebben szemlélni magunkat: Ahogy Hajós András mondja a tibi reklámban : „Ürítsük ki tudatunkat, vegyünk mély levegőt…..”

Hírdetők: (Mindig csak a biznisz)

Az üzletember. Mint tudjuk a mai világban csak az maradhat talpon aki az élmezőnyhöz tartik. Ez a kör olyannyira komolyan gondolja, hogy képes akár ˝ éven keresztül naponta, jobb esetben hetente úgy frissíteni a hírdetéseit, hogy az legalább az első lapon szerepeljen. Amúgy nem rosz dolog, mert így ha találkozom valamelyik fórumtaggal (Rubi itt szerinted kire gondolok?) megvan az első közös témánk.

A szakértő:

„Eladó egy M-72-es” és a képen megjelenik egy dnepr amin pannónia és riga kiegészítők találhatók. Nemtom, én ha nem vagyok biztos a dolgomban őszintén bevallom, igazi luser típus módjára (Tudjuk nem abban világban élünk ahol ez kifizetődő) De úgy vagyok vele még mindig jobb ha a dolgokat előre tisztázza az ember.

A füllentős:
„Van egy forgalomba helyezhető motorom adásvételi szerződéssel” Kicsit gondban vagyok, mert mint mondtam, nem vagyok igazán öreg motoros, de felvetődik bennem, ha valaki ezt szándékosan teszi az már hazudik és ez nagyon csúnya dolog. „Fiatal” csókaként én is majdnem megettem ezt a dumát.

Képeket töltögetők

Megmutatom magamat, ha más nem a mocimat.
Itt nem tudok sokat időzni. Mindenki felteszi a gépcsodáját és ez nagyon helyes. (Vannak olyan motorok amelyeket már vagy 10 szer tüzetesen átnéztem.) Azért Szalkipancsira és a baráti körére kíváncsi lennék nagyivós társaságnak tünnek.

Fórumozók (Beszéljük meg):

Na, ez a hétköznapjaim feldobója. Imádom, mikor kialakul egy jó kis szócsata, de úgy láttam/olvastam Zeger is szívesen veszi az ilyen kis csetepatékat.

Az ifjú titán:

„Szasz skacok! Kurvára bejönnek ezek a mocik! Van valakinek ehhez valami hozzászólása?” Ha jól vettem észre azért mindig megszánja valaki és ha más nem egy sosksok kérdőjellel ellátott levelet dob neki.


Az udvarias
Sziasztok” Bocs, hogy zavarok, de a következő problémával találkoztam……ha valaki válaszol nagyon megköszönném neki. Köszi szépen előre is a választ! Mégegyszer kösz” Bevallom, én is ebbe a körbe tartozom vagy tartoztam. Ki-ki döntse el.

A szűkszavú öregmotoros (Ilyenek lehetnek a székelyek):

-Sziasztok, megtudnátok mondani mekkora a gyertyahézag?
-Olvas utána, korábban már volt róla szó.
Na, szerencsétlen delikvens ezzel ki van segítve. Nézzük csak, szerintetek melyik a
hosszabb mondat:
0.6 (még a mértékegységet sem kell megadni mivel csak nem gondolja, hogy m-ben vagy cm-ben gondoljuk) vagy az előző. Hozzá kell tennem, én végigolvastam a fórum írásait egyrészről tényleg sok infót tudtam összeszedni. (Készítettem is magamnak egy kis szervízkönyvet pl. gyujtás, szelep állítás stb.) másrészről kaptam valamennyi rálátást a fórumban megfordulókról. Szóval kezdő sorstársaim csak hajrá!