ural












Belép
Regisztráció
Keresés:




Ural.HU » MotorShow » pocsó: Ismerkedés

Ismerkedés
Két dudás nem fér meg egy csárdában, avagy ki a főnök.



Mielőtt belefognék egy idézet jutott eszembe. "Egész úton hazafelé azon gondolkodám" és itt az idézetnek vége is lehet, mert Petőfitől eltérően én nem egy szekéren lógattam a lábam, hanem a családi autóban nyomtam a gázpedált, (Követve az újdonsült családtagunkat. Aki mint tudjuk egy igen őszinte teremtmény. Hogy ezt tovább erősítse bennem, meg is mutatta a következő apró hibácskáját, úgymint a csálénjárást, vagyis nyolcasok vannak a kerekeiben. Huh a mindenségit! ) valamint a gondolataink is eltérőek lehettek mivel nekem a feleség és a motor első találkozása szituáció körül zajlott. (A történelemtudósok nem írták, hogy Sándorunk vett-e élete folyamán lovat, így bátorkodtam leírni a z előző mondatot) Az akkori lelkiállapotom megvilágítására egy régi reklámszlogent tudnék felhozni. A fószert elküldi a neje bevásárolni. Az, boldogan indul hazafelé a nagy szatyorral (Pontosan már nem emlékszem mi volt a kezében) és mikor átadja a táskát vagy azt a valamit a csaj elkezd éktelenül kiabálni
- Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál! Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzzzáááál?

Hát kb. ez lebeget a lelki szemeim előtt mikor megérkeztünk. Krisztián leállította a motort Magdi (a feleségem) kijött megnézni a szerkezetet. Mint minden nőt őt is a szín és az összkép érdekelte, szerencsére ez teljesen rendben volt, így a bontottcsirkés jelenet elmaradt. Kicsit megnyugodva, gondoltam megmutatom az asszonynak, milyen az, mikor egy férfi elindul motorozni. (Nincs automata szivató, injektor, önindító meg egyéb új flancos dolog, itt te vagy meg gép, csak a te ügyességeden meg a tapasztalatodon múlik, hogy életre kelted-e a motorodat, egyszóval betudod –e rúgni!!!) Sajnos a szándékot a gyakorlat nem követte, hiába rugdostam, nógattam szegény öreg jószágot az a szuszogáson kívül, (kipufogó és a szivószelepek nyitásának kellemes moraja) más hangot nem adott ki magából. Örömömet már csak az fokozta mikor Krisztián megjegyezte.
-Hát igen, ezeknél előfordul mikor új helyre kerülnek megijednek az ismeretlen tájtól és csak noszogatással indulnak
(brááááá, miért nem vettem veteránkerékpárt!?!?)
Ezek után odament a géphez, rúgott rajta 3-at 4-et és beindította. (Hát igen, a rutin és a tapasztalat.)
Önbizalmam ekkora már a béka segge alá csökkent így a bánatomat néhány jól lehűtött sörbe fojtottam. (Mindenki megnyugtatására el kell mondanom, hogy az alkoholizmustól még messze állok, amúgy is akkor közel 32 C-ot mutatott a hőmérő. Árnyékban!!!)