ural
Belép
Regisztráció
Keresés:Támogatónk:
domdom.hu


Ural.HU » Fórum » Szerelés » Oldaltámasz » TZ: Volt szó oldaltámaszról még régebben. Mi...

« »
Egervári Zoltán: Az első motortartó tengelyre lehet "felgányolni". Kell rajta faragni, hogy jó legyen. (remélem a flexnek nem tart sokáig) Nem is bírja el az Ural súlyát, szóval ez abszolút ideiglenes megoldás. Nekem még nincsen, Ricsit kértem meg, hogy valamelyik este vegyen az MZ boltban. Amíg bírja, addig használom óvatosan, aztán ősszel-télen nyugodtabb körülmények között csináltatok egy rendeset. Szerintem Krisztiáné sem fogja bírni tovább. Na, a lényeg, hogy nem maradtál le semmi igényes dologról.
Ha nem életbevágó, akkor nézd meg a Krisztiánét, vagy várd meg, hogy én mire jutok. De ha neked is van kedved kísérletezni, akkor megkérem Ricsit, hogy kettőt vegyen. Pár ezer forint lehet. Gondold meg, aztán szóljál. A teknőből meg ne csinálj problémát, a barátnőm vagy én egyik este beugrunk érte a munkahelyedre, ha magadhoz veszed. (és elviszem a támaszt, ha látatlanba bevállalod.)

A csináltatás egyébként még nem körvonalazódott. Két dologból áll a támasz, magából a karból és a felfogatásból. (Nahát ) A kart a srác, aki csinálná megtudja kovácsoltatni, de az is jó megoldás, ha mi viszünk olyan kart amilyen tetszik. Valamennyit talán számíthat az árban, ha többet kovácsoltatunk, de biztosan drágább, mint venni valamit. A felfogatásra több ötlet is van, ezeket nyílván motor mellett érdemes megbeszélni. Úgy tűnik, hogy vázra hegeszteni egyikünk sem akar semmit, csak valami bontható dologban gondolkodunk. (Persze lassan elkészül az új kipufogó rendszerem is és hát a könyökcső kicsit máshol fog menni, mint eddig így talán nem is baj, hogy nem lett kész eddig az oldaltámasz.)

Előzmény: Egervári Zoltán


TZ :: 2003. aug 4. 17:18 :: ::

TZ: Az MZ támasz jól bevált?
Ha tudom ezt, veszek a hét végén Siófokon egyet. Na mindegy. Te hol vetted? Nincs még egy? Csarébe házhoz szállítom a teknőket!

Előzmény: TZ Válasz: TZ


Egervári Zoltán :: 2003. aug 4. 16:29 :: ::
Egervári Zoltán: Hát ezzel van egy kis gond. Nem lesz erre sem időm ezen a nyáron, így valószínű felteszek egy MZ támaszt. Elég igénytelen dolog, de sürgősen kell nekem is és nincs időm otthagyni a szerelőnél a motort egy hétre. A Motorkuli egészen jól bevált, de sztenderre húzni a motort megpakolt utánfutóval ketten is alig tudtuk a Kedvesemmel. (De annyira, hogy nem is mindig sikerül. Az volt a legjobb, amikor a kínlódásunkat végig nézte egy benzinkutas, majd szólt a kollégájának "Nézd! Nem tudják felhúzni szenderre." és képletesen szólva tovább szotyolázott. ) Jövő hét elején ismét mennénk nyaralni, de addig még sokat kell szerelni is a motoron. Szóval legnagyobb sajnálatomra ezt már nem tudom bevállalni. Krisztián is feltett egy MZ támaszt, így szerintem ő sem fog ezen a nyáron ilyesmivel szöszölni.
Ha ráér a dolog, akkor ősszel térjünk vissza rá, ha nem, akkor te is próbáld ki ezt az MZ dolgot. (a 12V nagyon hálás lehet sötétben... )

Előzmény: Egervári Zoltán Válasz: Egervári Zoltán


TZ :: 2003. aug 4. 15:30 :: ::
TZ: Volt szó oldaltámaszról még régebben. Mi újság van ez ügyben? Már nagyon a végén vagyok az önindító & 12 V projektnek, raknám össze a motort, és szeretnék egy oldaltámaszt is rárakni. Beszéljünk róla!

Válasz: TZ


Egervári Zoltán :: 2003. aug 4. 15:01 :: ::
« »